İLETİŞİM GSM AND E.MAIL / CV - ÖZGEÇMİŞ / DİĞER VİDEOLAR (OTHER VİDEOS)

GSM / E.MAIL / CV / DİĞER VİDEOLAR (OTHER VIDEOS)
---
+90532 7836494
alternatifartekol@gmail.com
---

EĞİTİM:

Y. Lisans          Okan Üniversitesi                Sosyal Bilimler Müzik Ana Sanat Dalı    2016     

Lisans              İstanbul Teknik Üniversitesi   TMDK THO Böl.                                      1997

Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Tuşlu ve Körüklü Çalgılar Evreninde Metotlar Üzerine Eleştirel Yaklaşımlar İdeal Bir Akordeon Ve Garmon Metodu

Danışman: Prof. Dr. Beray SELEN

Yabancı Dil:    Almanca (Orta Düzey) – İngilizce ( Temel Düzey) 

ÇALIŞMA HAYATI:

Halen, İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuarı’nda Akordeon Öğretim Görevlisi.

. 2020 Yılında, Akorder, Akordoen ve Körüklü Çalgılar Eğitim Öğretim ve Uygulama Çalışmaları Derneği kurucusu başkanı. Halen yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam etmektedir.

. 2024 Yılında, “Akordeon ve Garmon Metodu” isimli bir adet yayınlanmış kitabı bulunmaktadır.

. 2020 Yılından günümüze Dünya Akordeon Konfederasyonu, Türkiye Delegesi ve Uluslararası Yarışmalarında    daimi jüri olarak görev alıyor. 

. 2024 09 Şubat -22 Şubat tarihlerinde, Pendik Abdulkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesi’nde ve İTÜ TMDK’DA, Akordeon ve Kültürlerarasılık ve Akordeon Eğitimi içerikli iki anlatımlı konser gerçekleştirdi. 

. 2021 Yılından günümüze, İnternational British College Of Accordionistis Yarışmasında daimi jüri olarak görev aldı. 

. 2022  Yılından günümüze, “Accordion Star Competition” Uluslararası Açık Yarışmasında daimi jüri olarak görev aldı.

. 2022 Yılından günümüze,  International Competition of Accordion Players " Concord of Sounds 

daimi jüri olarak görev aldı.

. 2023 Yılı Ağustos Ayında 3. Uluslararası Akordeon Festivali’ni yönetti. 2. Uluslararası İstanbul Akordeon Yarışmasını yönetti.

. 2023 Yılı Eylül Ayında, 11. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresinde, KÖRÜKLÜ ENSTRUMANLAR EĞİTİMİNİN

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ SÜRECİNDE, NİCELİK VE NİTELİK TANIMLAMASI. ÖĞRETİM PROGRAMINA DAİR KALICI VE GEÇERLİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ konulu bildirisini sundu.

. 2023 Yılı Eylül Ayında (18-20.09.2023 tarihinde), Sırbistan Belgra’ta, SANAT-EĞİTİM KONFERANSI "Sırbistan Ve Dünya Arasındaki Kültür Bağlantısı" konulu konferansa katıldı. GÜNÜMÜZDE VE YAKIN TARİHİMİZDE TÜRKİYE'DE MÜZİKAL VE SAHNE SANATLARI ETKİNLİKLERİ ORGANİZAYONU VE GEREKLEŞTİRİLMESİ 

- SÜRECE DAİR ÖNERİLER konulu sözlü ve yazılı sunumunu gerçekleştirdi. Bu süreçte, Muzička škola "Kosta Manojlović" Zemun Akordeon sınıfı öğrencilerine master klas dersi verdi. 

. 2022 Yılı Ağustos Ayında 2. Uluslararası Akordeon Festivali’ni yönetti. 1. Uluslararası İstanbul Akordeon Yarışmasını başlattı ve yönetti

. 2022 Yılı 2. Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali kapsamında,  1. Uluslararası Akordeon ve Körüklü Çalgılar Çalıştayı’nı kurdu ve yönetti.

. 2022 Haziran Ayında, Azerbaycan – Bakü’de gerçekleştirilen, Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde, Halk Kars ve Çevresinde, göç olgusunun, kültüre ve güncel yaşama etkisini inceleyen alan araştırmasının bildirisini sundu.

. 2022 / 20-21 Aralık Tarihlerinde, Ankara Üniversitesi Konservatuarı ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerine, Akordeon ve Kültürlerarasılık konulu anlatımlı konser ve workshop gerçekleştirdi. 

. 2021 Yılı Mayıs Ayında, Türkiye’nin ilk Akordeon ve Körüklü Çalgılar Yarışmasının Organizatörü 

. 2021 Yılı Ekim Ayında 1. Uluslararası Akordeon Festivali’ni ve Ulusal Yarışmasını kurdu yönetti.

· 2018 06 Mayıs tarihinde Dünya Akordeon Günü Kapsamında, Okan Üniversitesi Konservatuvarı Akordeon Sertifika Programı öğrencileri ile Akordeon Günü Konseri Düzenledi yönetti ve müzisyen olarak sahne aldı.

· 2018 07 Mayıs İTÜ TMDK ve İberya Özkan Akordeon Atölyesi’nin düzenlediği Dünya Akordeon Günü Konserinde Müzisyen olarak sahne aldı.

. 2018 Ekim (4. İMDCONGRES) “Okul Öncesi Çocuklarda Kurgusal Anlatım Yardımıyla Hareketin Bütünsel Algılatılması Ve Dans Öğretimi” bildirisini sundu.

. 2018 Ekim (4. İMDCONGRES)  “Kültürlerarasılık Çerçevesinde Akordeon Çalgıları ve Kültürel İletişim” bildirisini sundu.

· 2018-2019 Macar Bilimler Akademisi, İnsan Bilimleri Merkezi,  Müzik Enstitü'sünde, Dr. Dilek Cantekin Elyağutu ile “Türk Halk Dansları Arşivlerinin Taranması Ve Karşılaştırmalı Analizi” konulu araştırmada görev aldı.

· 2017 Yılı Güz Döneminde İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Ritm, Müzik ve Dans ( Teori Ve Uygulama ) derslerini verdi.

· 2017 Yılı 6 Mayıs Dünya Akordeon Günü ve İÜ DK Akordeon Sınıfı Öğrencileri ile Yıl Sonu Konserini hazırladı. “Yıldız Sarayı Manej Salonu”

· 2017 Yılı 8 Mayıs Akordeon Üstatları ile her yıl organize ettikleri Akordeon Buluşmaları kapsamında öğrencileri ile “İÜ DK Akordeon Quartet” ve solo olarak katıldı. 

·  2017 11 Mayıs’ta MÜZDAK Sempozyumunda, “Türkiye’nin Müzik Eğitim-Öğretim Sistemi Evreninde Akordeon Ailesi Çalgıların Sorunsalı (Üniversite-Orta Öğretim- İlk Öğretim Ve Yaygın Eğitimde Öğretim Yeterliliği Ve Gereği)” konulu bildiriyi hazırladı.

· 2017 – 2018 Öğretim Yılı’nda Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nda Akordeon Sertifika Programı ve Meslek Çalgısı (Akordeon) Derslerinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

· 2017 Yılı Ekim Ayında 3. Uluslararası Dans ve Müzik Kongresinde Kafkas Halk Dansları konulu bir bildiri sundu.

· 2016 Yılında Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümünde,  Bölüm Etkinlikleri kapsamında Dünya Akordeon Günü’ne atıf ile bir “Körüklü Çalgılar Söyleşisi ve Konseri Düzenledi.

· 2016-2017 Öğretim Yılı itibarı ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji ve Folklor Bölümünde, ayrıca Müzik Bölümü Sertifika Programı Akordeon Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

· 2015 Ocak – 2016 Yılı Projesi “Ah Güzel İstanbul‘u“ sahnelemeye başladı. 7. ve son konser, 28 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşti.

· 2015 Şubat – 2016 Mayıs sürecinde, “Okul Öncesi Çocuklarda Kurgusal Anlatım Yardımıyla Hareketin Bütünsel Anlatılması ve Dans Öğretimi” ve “Tuşlu ve Körüklü Çalgılar Evreninde Öğretim Metotları Üzerine Eleştirel Yaklaşımlar İdeal Bir Akordeon ve Garmon Metodu” olmak üzere iki seminer gerçekleştirdi.

· 2014 Yılında Projesi olan “Etnogram İstanbul’u“ Living Room Kadıköy’de 7 defa sahneledi.

· 2014 Yılında ÂLÂ Türkü &  Raks Topluluğu’nu kurmuştur.

· 31.12.2014 itibarı ile Haziran 2015’e kadar 8 kez  “accordeonaae...  and cello with percussion“ adlı çalışmasını Living Room Kadıköy’de sahneledi.

· 2013 (02 - 30 Nisan) tarihlerinde gerçekleşen 5. ULUSLARARASI AKKORDEONALE FESTİVALİ kapsamında 26 konserde sahne aldı. Bu festivale katılan ilk Türk Müzisyendir.

· 2013 ( 05 Mayıs )  tarihinden itibaren başlamak üzere, meslektaşı Cengiz Berkün ile birlikte ve Türk ve Dünya Müzikleri’nden oluşan bir repertuar ile Akordeon-Garmon konserleri gerçekleştirdi. Projesinin adı “ Ali & Cengiz Oyunu ’dur “

· 2012 yılı itibarı ile Orkestra A Lâ Tûrkî eşliğinde  “Etnogram / Akordeon ile Davullar“ adlı projesinin ilk konserini İstanbul Büyük Kulüp’te seslendirdi.

· 2011 ve 2016 Yıllarında İstanbul’da “Dünya Akordeon Günü” kapsamında düzenlenen organizasyonların kurucularındadır. Sanatçı bu organizasyonların tamamına müzisyen olarak da katılmıştır.

· 2008 Yılında MEB’den ayrıldı ve Boğaziçi Düzenleme Tasarım ve Organizasyon adlı firmayı kurdu ve birçok organizasyon gerçekleştirdi.

· 2008 Yılında Çekirdek Ana Okulu Dans ve Müzik Öğretmeni olarak çalışmaya başladı. 

· 2004 Yılında Dünyanın Dans Eden Ayakları adlı Dans Tiyatrosunu sahneledi. Bu çalışmanın Reji, Senaryo ve Koreografisi sanatçıya aittir.

· 2005 Yılında Ala Turki Kabare adlı çalışmasını sahneledi. Bu çalışmanın Reji, Senaryo ve Koreografisi sanatçıya aittir.

· 2006 Yılında Raks Ve Nağme Vuslatı adlı çalışmasını sahneledi. Bu çalışmanın Reji, Senaryo ve Koreografisi sanatçıya aittir.

· 2004 Eylül – 2005 Mayıs sürecinde Khalkedon Sanat Buluşmaları’nın Kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini yaptı. Bu çalışmada 8 ay boyunca 4 Konser, 4 Gösteri, 18 Söyleşi, 8 Sergi gerçekleştirdi.

· 2003 Yılında Ermiş Çoban adlı Dans Tiyatrosunu sahneledi. Bu çalışmanın Reji, Senaryo ve Koreografisi sanatçıya aittir.

· 2002 Yılında Orkestra A Lâ Tûrkî İstanbul’u kurdu. Çalışmalarına halen devam ediyor.

· 1999 yılında Bir dans Topluluğu Sahne Sanatları ve Kültür Çalışmaları Derneği ve bu derneğe bağlı olarak dans topluluğunu kurdu.  Bu topluluk ile  28 Türk ve Dünya Dansları Toplu Gösterileri ve 4 Dans Tiyatrosu Sahneledi.

· 1998 Yılında T. C. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Kadrolu öğretmen olarak çalışmaya başladı.

· 1994 SAS Production adlı firmayı kurdu ve İstanbul’da Müzik ve Eğlence hizmetleri konusunda organizasyonlar yaptı.

· 1990 yılından itibaren kurduğu Akordeonist, Violinist ve Gitaristten oluşan  “Trio Boğaziçi“ adlı grubu ile çalışmalarına devam etmektedir.

· 1989 Eyvan Güzel Sanatlar Organizasyon adlı firmayı kurdu ve Antalya’da, Eğlence ve Animasyon alanında çalıştı.

· 1985 itibarı ile birçok dans ve müzik topluluğu ile yurt dışı ve yurt içi festivallere gerek deSELElet sanatçısı, gerekse özel katılımcı olarak, müzisyen, dansçı, koreograf, yönetici olarak katıldı.

BRANŞI DIŞINDA HÂKİM OLDUĞU KONULAR:

Türk Ve Dünya Dansları İcra ve Öğretimi 

Vurmalı Çalgıları İcracılığı ve Eğitimi

Organizasyon: Konser, Festival, Bienal, Özel Kültür ve Eğlence Geceleri

Sahneleme Teknikleri

Dünya Dansları

KİŞİSEL REFERANSLAR:

·   İnal AYDINOĞLU                                Yönetici, İş Adamı

.   Doç. Dr. Naci MADANOĞLU              Okan Üniversitesi Konservatuvarı

·   Prof. Dr. Beray SELEN                  Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı

·   Prof. Serpil MURTEZAOĞLU              İTÜ TMDK

·   Prof. Dr. Şebnem ÜNAL                       İ.Ü. Devlet Konservatuvarı

·   Doç. Dr. Mehtap DEMİR                      İ.Ü. Devlet Konservatuvarı

·   Doç. Dr. Ö. Barbaros ÜNLÜ                 E.Ü. D.T.M. Konservatuvarı

·   Nesibe MÜSEVİTOĞLU                         Yönetici / Kadıköy Bld. /K.K.S.Derneği

·   Serpil GÜLEÇYÜZ                                   Eğitimci, Yönetici, Kadıköy H.E.M. Müdürü


----


DİĞER İLGİLİ VİDEO GÖRESELLER


Aziz Ali Elyağutu (1) 
Firmam ve Dans Topluluğum İle İlgili Eski Youtube Kanallarım
bdtorg
bdtorganizasyon
BDTORG2000
BDTOrganizasyon2013

BU KANALLARDA DANS VE  MÜZİK ADINA ÜRETTİKLERİM VE İKİ ANA SANAT DALININ ÖĞRETMENLİKLERİNE DAİR YAPTIKLARIMDAN VE KATILDIĞIM FESTİVAL VE AKADEMİK TOPLANTILARA  AİT BAZI GÖRÜNTÜLER BULUNMAKTADIR.


Bu blogdaki popüler yayınlar

ALTERNATİF ART EKOL